Wednesday, 12 October 2016

Perbuatan melambangkan keperibadian seseorang

Assalamualaikum..

Hari ni kena cover kerja kat pharmacy sebab pharmacist cuti holiday. Staff yg ganti pharmacist tu pon cuti EL hari ni sebab ada masalah tertentu yg tak dapat aku nak cerita. So, end up aku kena cover pharmacy. Aku tak kisah pon. Campak mana-mana pon aku ok jek. Niat nak bantu sesama kawan kerja. In sha ALLAH dipermudahkan segalanya. Actually aku tak pernah pon kerja kat pharmacy ni. Hehehe. Kat sini aku cuma nak buat luahan rasa. Oppss, tak tahu nk label sebagai apa. Marah, sakit hati ke apa ke aku tak sure. Ni apa yg aku nampak di sekeliling aku. Apa yg aku nampak hari-hari. Aku sebagai manusia yg simple. Kau layan aku baik, in sha ALLAH aku layan kau baik. Jangan lah pentingkan diri sendiri. Tak semuanya apa kita buat betul. Aku sedaya upaya nak puaskan hati manusia lain sampai hati sendiri tak terjaga. Orang lain pon tak pernah nak fikir hati dan perasaan aku. Bila tegur mula nak melenting tak tentu pasal. Cakap kasar, menengking bagai. Kita sesama manusia taw. Aku bukan binatang yg kau boleh buat suka suka hati kau.  Mungkin aku bukan type yg jenis nak balas balik. Cuma aku berdoa kau akan dapat balasan setimpal dengan apa yg kau buat. Tu jek. Oh, mungkin kau lupa kita ada ALLAH. ALLAH nampak setiap pergerakan kita. Hati manusia ALLAH boleh bolak balikkan. Inikan pula hati kau yg penuh dengan dendam dan dengki tu? Takpe aku halalkan segala yg aku ajar, beri dan untuk semuanya. Everything aku halalkan. Kalau aku ada hutang atau kau tak puas hati dengan cara aku dan tingkah laku aku, kau boleh jumpa aku. Sebab pada aku sekarang kita dah takde urusan bersama. Mungkin kau boleh balik dan fikirkan semula apa yang aku cuba sampaikan ni. Atau aku mungkin silap. Kau seorang yg ego dan takkan pernah mintak maaf kat orang lain walupon secara terang-terangan benda yg kau buat silap. Selama ni silap aku jek yg kau nampak. Biasa lah manusia hanya nampak salah kita. Sedangkan kain sendiri koyak rabak. Aku malas nak ambil kesah sebenarnya tapi last last aku jugak yg kau persalahkan nanti. betul x?







p/s : Aku tahu kau baca apa yg aku tulis ni kan? kalau stalker tetap stalker. =)

No comments:

SHOUT BUSUK : Start !-->